DiGi Mengemaskini Pelan Pascabayar Mereka Dengan Data Yang Lebih Banyak


DiGi pada hari ini telah mengemaskini pelan pascabayar mereka dengan menawarkan lebih banyak data berbanding sebelumnya. Jika sebelum ini DiGi postpaid 80 menawarkan data sebanyak 10GB, tawaran baru untuk postpaid 80 memberikan data sebanyak 20GB. Sebanyak 10GB data akan diperuntukkan untuk hari biasa, dan 10GB lagi data 4G LTE untuk hujung minggu. Ini bermakna anda harus berada pada kawasan yang mempunyai liputan 4G untuk menikmati data 10GB pada hujung minggu. Jika tidak, data untuk kegunaan hari biasa akan digunakan. Seperti sebelumnya, data pada hujung minggu tidak dipisahkan mengikut minggu, sebaliknya anda boleh menggunakan kesemua 10GB 4G data pada satu-satu minggu.


Selain itu, panggilan suara ke semua rangkaian masih kekal percuma, dan 300 SMS percuma ke semua rangkaian akan diberikan pada setiap bulan. Baki data yang tidak habis digunakan boleh dibawa ke bulan hadapan sebanyak 2GB.


Namun begitu, jika data sebanyak 20GB dan 300 SMS masih tidak mencukupi, DiGi Postpaid 110 menawarkan 40GB data, iaitu 20GB pada hari biasa, dan 20GB data 4G pada hujung minggu, serta 1000 SMS percuma ke semua rangkaian. Data yang boleh dibawa ke hadapan untuk pelan ini adalah sebanyak 3GB.


Sekiranya anda tidak memerlukan penggunaan data yang banyak, DiGi turut menawarkan Postpaid 50 dengan data sebanyak 10GB (5GB hari biasa dan 5GB data 4G pada hujung minggu). Data sebanyak 1GB boleh dibawa ke hadapan pada setiap bulan. DiGi Postpaid 50 didatangkan dengan 100 minit masa panggilan dan 100 SMS setiap bulan. penggunaan selepas itu akan dikenakan bayaran sebanyak RM0.15 seminit dan RM0.10 setiap SMS, serta RM0.20 untuk kadar MMS.


Akhir sekali, sekiranya anda kerap berkunjung ke Singapura, DiGi turut menawarkan “border roaming add-on” yang membolehkan anda menikmati 60 minit panggilan suara ke Malaysia dan Singapura dan 5GB data pada kadar RM5 sebulan sehingga 1 Disember 2016. Selepas tarikh 1 Disember 2016, kadar border roaming adalah RM30 sebulan. Nota: Border roaming tidak sesuai digunakan sekiranya anda hanya berkunjung ke Singapura selama beberapa hari sahaja, kerana penamatan perkhidmatan ini perlu dilakukan di DiGi centre yang berhampiran.


Kesemua pelan ini boleh dilanggan mulai hari ini, tetapi ia tidak ditawarkan untuk langganan bersama peranti. Untuk maklumat lanjut, sila lihat di Halaman DiGi Postpaid


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *