Tentang MYVICT


Salam sejahtera dan selamat datang ke MYVICT. MYVICT adalah singkatan kepada Malaysian Visually Impaired ICT. Kumpulan WhatsApp ini ditubuhkan pada 1 Julai 2015 dengan tujuan membolehkan ahli berkongsi serta mendapatkan sokongan ICT, terutamanya yang relevan dengan OKU penglihatan.


Setakat ini, perbincangan dalam kumpulan WhatsApp kami meliputi pelbagai topik ICT secara umum, termasuklah penggunaan telefon pintar dan komputer, perkakasan seperti Router, papan kekunci, speaker, Braille Display, dan lain-lain. Semua perbincangan ini tertumpu kepada penggunaan dari perspektif golongan cacat penglihatan. Kami turut menggalakkan topik yang berkaitan dengan rangkaian telko dan teknologi yang lain untuk dibincangkan.


Memandangkan teknologi mencakupi bidang yang sangat luas, topik yang dibincangkan boleh bertambah dari semasa ke semasa dan tidak semestinya terikat dengan perkara-perkara yang disebutkan di atas. Namun demikian, atas faktor keselamatan dan untuk mewujudkan zon yang selesa kepada ahli dari pelbagai latarbelakang,
kami menyarankan agar anda membaca bahagian “Sertai MYVICT” untuk mengetahui lebih lanjut.


Akhir sekali, kami merasa gembira dapat bersama semua ahli-ahli di dalam kumpulan WhatsApp MYVICT, dan kami berharap agar setiap ahli dapat saling bantu membantu serta memperoleh manfaat sama ada secara langsung atau tidak langsung melalui inisiatif yang kecil ini. Sekiranya ahli ingin menyuarakan pendapat atau cadangan, sila hubungi kami.


Terima kasih.
Kemaskini terakhir pada 09/12/2017