Tempoh Naik Taraf Secara Percuma ke Windows 10 Hampir…


29 Julai 2015, Microsoft telah melancarkan Windows 10 secara rasminya. Bukan setakat itu, semua pengguna Windows 7 dan Windows 8/8.1 boleh menaik taraf sistem operasi mereka ke Windows 10 secara percuma dalam tempoh setahun selepas pelancaran sistem operasi terbaru ini daripada Microsoft.


Sedar atau tidak, tempoh naik taraf secara percuma itu hampir tamat menjelang penghujung julai ini. Ya, kami tahu, mungkin post ini agak lewat tapi anda masih ada masa lebih kurang 10 hari lagi untuk menaik taraf ke Windows 10. Menurut Microsoft, lebih kurang tiga ratus juta komputer telah dinaik taraf ke windows 10 secara percuma semenjak ia ditawarkan hamper setahun yang lalu. Sumber daripada Windows Experience Blog menyatakan bahawa naik taraf ke Windows 10 ini akan tamat pada 29 Julai 2016. Selepas tarikh tersebut, pengguna yang hendak menggunakan Windows 10 boleh membeli komputer yang telah dilengkapi dengan sistem operasi tersebut, ataupun membeli lessen Windows 10 daripada pengedar sah Microsoft.


Bagi mereka yang berminat untuk naik taraf ke Windows 10 tetapi kurang pasti akan langkah-langkah untuk naik taraf, kami ada menghasilkan sebuah audio tutorial khusus untuk membantu mereka yang mungkin memerlukan. Audio tutorial ini terbahagi kepada tiga bahagian. Sesiapa yang berminat, boleh klik tiga pautan di bawah:


Upgrade ke Windows 10 Bahagian 1


Upgrade ke Windows 10 Bahagian 2


Upgrade ke Windows 10 Bahagian 3

Kongsikan pada Media Sosial Anda

Leave a Reply

Switch to mobile version